Στο Ταμείο Ανάκαμψης τέσσερις κόμβοι και ο δρόμος Πηγάδια- Γέφυρα Πλάκας

ionia tzoumerka

24 εκατομμύρια είναι η «προίκα» της Ηπείρου από το πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, το οποίο εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η ένταξη έγινε με κοινή απόφαση των Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.

Για την Ήπειρο το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ουσιαστικά έργα. Το πρώτο είναι η κατασκευή κυκλικών κόμβων με προϋπολογισμό 14,6 εκατομμύρια ευρώ και το δεύτερο η αποκατάσταση οδικού τμήματος της 2ης επαρχιακής οδού από Πηγάδια έως Γέφυρα Πλάκας.

Το δεύτερο υποέργο στο σύνολό του αφορά στην βελτίωση του δρόμου από τα Πηγάδια μέχρι Πράμαντα με συνολικό προϋπολογισμό 23,6 εκατομμύρια ευρώ.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως εντάσσεται το πρώτο τμήμα με δέκα περίπου εκατομμύρια και το υπόλοιπο, όπως έχει αναφέρει ο Περιφερειάρχης, θα αναζητήσει πόρους από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης κυκλικοί κόμβοι θα κατασκευαστούν επί της εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Άρτας (Επισκοπικό), επί της Εθνικής Ιωαννίνων- Κοζάνης (Λαψίστα), επί της Εθνικής Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας (Βαλανιδοράχη) και επί της παραλιακής στη Λούτσα.

Στην απόφαση σημειώνεται ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να αναρτηθεί η περίληψη διακήρυξης των έργων και ως τις 31 Μαίου του 2023 να έχει ολοκληρωθεί η ανάθεση των συμβάσεων.

Όσες προτάσεις δεν θα έχουν πετύχει τις συγκεκριμένες ημερομηνίες απεντάσσονται από το πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ