Στο Σύνταγμα διαδήλωσαν οι κυνηγοί της χώρας

kinigoi sintagma

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο σχετικά με τη στείρωση των ζώων πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής, στο Σύνταγμα, κυνηγετικοί σύλλογοι.

Ανάμεσά τους και κυνηγοί από την Ήπειρο όπου μετέφεραν τις αντιδράσεις τους σε διατάξεις του νομοσχεδίου.

Οι συγκεντρωμένοι, με πανό και συνθήματα όπως «Ναι στην κυνοφιλία» και «Όχι στην οριζόντια, υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων», εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο εν λόγω νομοσχέδιο.

«Ήρθε η ώρα να διατρανώσουμε την δυσαρέσκειά μας για τις κυβερνητικές αποφάσεις, τόσο για την απαγόρευση της κυνηγετικής δραστηριότητας τον χειμώνα που μας πέρασε, όσο και για το ν/σ έκτρωμα που έφερε προς διαβούλευση η κυβέρνηση και προβλέπει την υποχρεωτική στείρωση – ακρωτηριασμό όλων των δεσποζόμενων ζώων.

Πέραν όλων των άλλων, το ν/σ αυτό θα συμβάλλει στην κατάργηση της ερασιτεχνικής εκτροφής, της σπονδυλικής στήλης της κυνοφιλίας.

Προβλέπει τη σύσταση γραφείου και τηλεφώνου καταγγελιών, μετατρέποντας τη χώρα σε εφιάλτη καταδοτών …

Όλοι μας έχουμε διαβάσει αυτές τις κατάπτυστες διατάξεις, οι οποίες έτυχαν αυστηρής κριτικής από τους επιστήμονες, τόσο τον Κτηνιατρικό Σύλλογο Ελλάδος, όσο και από μεμονωμένους άξιους κτηνιάτρους.

Πέρα από κάθε λογική, πέρα από τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε. για τα δικαιώματα των δεσποζόμενων ζώων όπως αυτά εκφράζονται από τους παγκόσμιους οργανισμούς, η κυβέρνηση προχωρεί σε ολισθηρά μονοπάτια, που μόνο κακό θα κάνουν στη χώρα και θα την εκθέσουν παγκοσμίως, καθώς είναι σίγουρη η καταγγελία και η προσφυγή σε όλους τους οργανισμούς, όπου και αν αυτοί εδρεύουν, ανά την υφήλιο» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ