Στο ΣτΕ οι Δήμοι για τα αποθεματικά

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της υπουργικής απόφασης για την υποχρεωτική μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ της ΚΕΔΕ.

Επίσης οι δήμαρχοι, αφού χαρακτήρισαν την απόφαση αυτή εκβιαστική, θα καταθέσουν και αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης προκειμένου να προλάβουν την χρονική προθεσμία των 30 ημερών που βάζει ο νόμος για την μεταφορά των διαθέσιμων.

Την απόφαση της η ΚΕΔΕ έλαβε μετά από νομική γνωμάτευση που υποστηρίζει ότι η υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική και εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης. Επίσης η υπουργική απόφαση παραβιάζει και το κοινοτικό δίκαιο και συγκεκριμένα τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας.

Τέλος, στην ίδια συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι η υπουργική απόφαση κρύβει πολιτική σκοπιμότητα, ενώ θα δημιουργήσει και πρόβλημα στις τράπεζες καθώς το ποσό ξεπερνά κατά πολύ το ένα δις ευρώ, από την στιγμή που προστίθενται και τα αποθεματικά των περιφερειών.

Στους Δήμους που αντιδρούν στην μεταφορά των αποθεματικών περιλαμβάνεται και ο Ιωαννιτών, με τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, να υποστηρίζει στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι θα προκληθούν πολλά και σοβαρά προβλήματα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ