Στο Σπήλαιο το λιμανάκι και ανοίγει ο δρόμος για ιδιώτες..

Στον Οργανισμό Σπηλαίου Περάματος παραχωρήθηκε και με… υπογραφές πλέον το παραλίμνιο αθλητικό κέντρο, που συνήθως αποκαλούμε “λιμανάκι”. Πρόκειται για τον χώρο όπου έγιναν τα έργα ανάπλασης, τα οποία έχουν λεηλατηθεί και βανδαλιστεί κατ’ επανάληψη. Και ναι μεν ο Δήμος αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ευθύνες για τις ζημιές που έχουν προκληθεί, όμως μέχρι εκεί… Το πιο ουσιαστικό σημείο της παραχώρησης, είναι ότι ο Οργανισμός Σπηλαίου έχει πλέον το δικαίωμα να παραχωρήσει σε ιδιώτες μέρος των δραστηριοτήτων.

Η σύμβαση υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και τον πρόεδρο του Σπηλαίου Νίκο Σαρακατσάνο.

Όπως τονίστηκε στις δηλώσεις που έγιναν, ο χώρος αυτός έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης και ανάπτυξης ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες του δήμου, τους συμπολίτες και είναι πραγματικό στολίδι για τους κατοίκους του Περάματος.

Το Σπήλαιο Περάματος έχει μεγαλύτερη ευελιξία να πραγματοποιήσει τα απαραίτητα βελτιωτικά έργα, τη διαχείριση, τη συντήρηση και την επίβλεψη του χώρου με βάση έναν σχεδιασμό που έχει ήδη εκπονήσει, ενώ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως να αξιοποιήσει τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Τι προβλέπει η σύμβαση

Μεταξύ των όρων της σύμβασης δωρεάν παραχώρησης τη χρήσης προβλέπονται τα εξής:

α) H ευθύνη, η εποπτεία της λειτουργίας και η συντήρηση του χώρου θα ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο Σπήλαιο Περάματος,

β) η παραχώρηση δυνατότητας στο Σπήλαιο Περάματος για εκμίσθωση τμημάτων του χώρου σε ιδιώτες, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για χρόνους που δεν θα υπερβαίνουν το χρόνο της προγραμματικής σύμβασης και για χρήσεις που επιτρέπονται στην περιοχή, όπως π.χ. αθλητικές εγκαταστάσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κ.λ.π.

γ) η είσπραξη του ή των μισθωμάτων από το Σπήλαιο Περάματος και η παραχώρηση της δυνατότητας και της ιδιότητας στο Σπήλαιο Περάματος να είναι διάδικος σε τυχόν δίκες που μπορεί να προκύψουν από τις μισθώσεις ή έργα που αυτό αναθέτει σε τρίτους

δ) η δυνατότητα στο Σπήλαιο Περάματος να πραγματοποιεί το ίδιο ή μέσω τρίτων έργα μικρής κλίμακας για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ