Στο σκοτάδι οι έρευνες, αποκλείουν Παλαιοκώστα…

ASTYNOMIAΣτο σκοτάδι βρίσκονται οι έρευνες της τοπικής αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών τόσο στις δύο δολοφονίες που σημάδεψαν την περιοχή όσο και για τις δύο ληστείες που σημειώθηκαν.

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει το στοιχείο εκείνο που θα μπορούσε να ανοίξει δρόμο και να οδηγήσει στην εξιχνίαση των υποθέσεων.

Στην περίπτωση του ηλικιωμένου από τη Διμόκορη οι απόψεις διίστανται ακόμη και ως προς το κίνητρο της ληστείας, ενώ στην περίπτωση του 36χρονου οδηγού αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ο μαφιόζικος τρόπος με τον οποίο λειτούργησαν οι δράστες.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα στοιχεία και για τις δύο ληστείες που σημειώθηκαν, στο Μέτσοβο και την Τύρια.

Τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας περί χτυπήματος Παλαιοκώστα στο Μέτσοβο, από την Αστυνομία θεωρούνται αβάσιμα. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη ληστεία δεν έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά που συνάδουν με την διαδρομή των δύο αδελφών.

Ο Βασίλης και ο Νίκος Παλαιοκώστας όλα αυτά τα χρόνια έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο προφίλ. Των ληστών – λαϊκών ανθρώπων που δεν είναι σκληροί εγκληματίες, δεν πειράζουν απλούς ανθρώπους και στρέφονται μόνο κατά των πλουσίων.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας είχε δηλώσει κάποτε στο δικαστήριο – απολογούμενος μεταξύ άλλων για τη ληστεία Εθνικής Τράπεζας στο Καρπενήσι – ότι “τα λεφτά στη συγκεκριμένη τράπεζα είναι των παπάδων και όχι του κοσμάκη”. Σε αυτή τη ληστεία τα αδέλφια Παλαιοκώστα προσπαθώντας να διαφύγουν έριχναν πεντοχίλιαρα στο δρόμο, ώστε να σπεύσουν οι άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί να τα μαζέψουν εμποδιζοντας ταυτόχρονα τους αστυνομικούς να τους ακολουθήσουν.

Η διαδρομή αυτή αλλά και όσα στοιχεία έχει συλλέξει η τοπική αστυνομία δεν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ληστεία του Μετσόβου φέρει την υπογραφή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ