Στο Πειθαρχικό και μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

perifereia fotismos

Μία περίπου βδομάδα μετά την αρχική διαρροή πληροφοριών κοινοποιήθηκε η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας που φέρει την υπογραφή του Συντονιστή Βασίλη Μιχελάκη για την παραπομπή του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη και μελών της Οικονομικής Επιτροπή στο Πειθαρχικό.

Η απόφαση φέρει ημερομηνία 5 Μαΐου και σύμφωνα με πληροφορίες παραπέμπει όλα τα μέλη της Οικονομικής πλην ενός!

Το βασικό σκεπτικό αναφέρει ότι οι αναθέσεις που έγιναν από την Οικονομική Επιτροπή για ορισμό συγκεκριμένου δικηγόρου σε υποθέσεις που κατά κανόνα αφορούν στην διαχείριση των απορριμμάτων και την διαμάχη της Περιφέρειας με την Αειφορική Ηπείρου έπρεπε να γίνουν από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πέρα από το νομικό κομμάτι, ενδιαφέρον έχει η πολιτική προέκταση της παραπομπής αυτής, καθώς αποτελεί πρωτόγνωρο γεγονός για τα τοπικά δεδομένα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η πρώτη προσφυγή που είχε κατατεθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου ήταν τον Φεβρουάριου του 2021 και προερχόταν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αειφορικής Ηπείρου Γεώργιο Αγραφιώτη.

Επίσης οι περισσότερες από τις αναθέσεις σχετίζονται με υποθέσεις και διενέξεις που έχει η Περιφέρεια Ηπείρου με την ίδια εταιρεία, την εταιρεία που κατασκεύασε και λειτουργεί το εργοστάσιο απορριμμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ