Στο Πειθαρχικό 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Κόνιτσας!

dimarxeio konitsas

Απίστευτο κι όμως ελληνικό… Δεκαπέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κόνιτσας θα βρεθούν την Τετάρτη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο! Πρόκειται για δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι επί μακρόν επιχείρησαν να πείσουν το προεδρείο του σώματος για την ανάγκη συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Αυτό όμως δεν συνέβη και οι συνεδριάσεις συνεχιζόταν δια περιφοράς. Το δικαίωμα αυτό υπήρχε από τη σχετική νομοθεσία όμως δεν ακολουθήθηκε από κανέναν δήμο για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς στερούσε κάθε δυνατότητα διαλόγου.

Στην Κόνιτσα έγινε ακριβώς το αντίθετο. Το Συμβούλιο επί μήνες «συνεδρίαζε» δια περιφοράς με αποτέλεσμα οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να απαντήσουν με την αποχή τους.

Ήταν ο μοναδικός τρόπος πολιτικής πίεσης για να επιστρέψει το σώμα σε συνθήκες κανονικότητας.

Αντ΄αυτού όμως βρίσκονται οι  ίδιοι απολογούμενοι.

Έγινε αναφορά στην Αποκεντρωμένη για τις απουσίες τους από τις συνεδριάσεις και η Αποκεντρωμένη τους παρέπεμψε στο Πειθαρχικό, το οποίο συνεδριάζει την Τετάρτη.

Το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης  είχε… απολογηθεί στην Αποκεντρωμένη, τα στελέχη της οποίας φαίνεται ότι έμειναν στον τύπο – τις τρεις συνεχόμενες απουσίες- και όχι στην ουσία, τον λόγο δηλαδή που έγιναν.

«Η μη συμμετοχή στις συνεδριάσεις προκλήθηκε από ενέργειες ή παραλείψεις της διοίκησης του δήμου. Η απόφαση για μη συμμετοχή ήταν συλλογική πράξη ευθύνης που σκοπό είχε να υπερασπιστεί την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου» σημειώνουν δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι κατέθεσαν γραπτά απολογητικά υπομνήματα στην Αποκεντρωμένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ