Στο οινοποιείο της Zoinos και με τους παραγωγούς της Ζίτσας ο Στ. Καλογιάννης

kalogiannis zitsa

Τη Ζίτσα και το οινοποιείο “Zoinos Winery” επισκέφθηκε  ο Σταύρος Καλογιάννης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού. Είχε την ευκαιρία να συζητήσει με αμπελουργούς, με στελέχη της Zoinos και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ζίτσας Περικλή Νούλη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Zoinos κ. Θαν. Κατσανάκης αφού ξενάγησε τον Σταύρο Καλογιάννη στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου, τον ενημέρωσε για το επενδυτικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του οινοποιείου και του αποστακτηρίου, για τα νέα προϊόντα, για τα σχέδια επέκτασης των δραστηριοτήτων της εταιρείας και τους πειραματικούς αμπελώνες που αναπτύσσει σε συνεργασία με το ΕΘΙΑΓΕ.

Σε δήλωσή του ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε: «Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ στη Ζίτσα με αμπελουργούς, να συζητήσω μαζί τους θέματα που τους απασχολούν και να ενημερωθώ για τον φετινό τρύγο. Στο οινοποιείο της Zoinos είδα τους χώρους παραγωγής και παλαίωσης κρασιού και αποσταγμάτων, ιδίως της ελληνικής ποικιλίας σταφυλιών ντεμπίνα, που καλλιεργείται στην αμπελουργική ζώνη Ζίτσας και είναι στενά συνδεδεμένη με την αμπελοοινική κληρονομιά και τον πολιτισμό τoυ τόπου μας.

Η στήριξη των παραγωγικών επενδύσεων συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομίας. Η Ήπειρος, με την ιδιαίτερη γεωμορφολογία της και την καλλιέργεια γηγενών ποικιλιών, είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τους οινόφιλους. Οι προοπτικές που έχει o συνδυασμός της αμπελοκαλλιέργειας, της παραγωγής κρασιού και του εναλλακτικού τουρισμού σε διάφορες περιοχές του Νομού μας είναι μεγάλες και μπορούν να ξεδιπλωθούν με σχέδιο και συνεργασία των παραγωγών, της αυτοδιοίκησης και των συναρμόδιων Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης, προϋποθέτουν δε διαρκή εκπαίδευση και ενημέρωση. Δήλωσα στους παραγωγούς ότι είμαι στη διάθεσή τους για κάθε συνεργασία, με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη και προώθηση των ποιοτικών προϊόντων τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ