Στο Μουσείο Αργυροτεχνίας η παράσταση «Βγερού»

vgerou

Η μουσικοαφηγηματική παράσταση «Βγερού» παρουσιάζεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Επαναcύσταση ’21: Ήπειρος».

H παράσταση βασίζεται στο βιβλίο του Γιώργου Χατζόπουλου «Βγερού γλυκά φανού» (Εκδόσεις ΑΙΩΡΑ). Η Βγερού ήταν μια γενναία Χιώτισσα, που κατάφερε να επιζήσει από τη σφαγή του 1822, καθώς και από τη δουλεία στη Σμύρνη. Γύρισε στη Χίο, απέκτησε παιδιά και εγγόνια και τους άφησε κληρονομιά τη συναρπαστική ιστορία της. Το κοινό θα παρακολουθήσει μια ιστορία-μαρτυρία για την ανθρώπινη αγριότητα και τη δύναμη της ψυχής, σε επιμέλεια κειμένου-αφήγηση της Ανθής Θάνου και με τη μουσική επένδυση του Αλέξανδρου Μακρή.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Επαναcύσταση ’21: Ήπειρος», αποτέλεσμα συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, θα παραμείνει στο Μουσείο Αργυροτεχνίας έως τις 29 Νοεμβρίου. Η έκθεση εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου «Επαναcύσταση’21» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 2651064065, καθημερινά, εκτός Τρίτης, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ