Στο μικροσκόπιο οι φωτογραφίες…. Μέλος κυκλώματος ο αρχαιοκάπηλος

ARXAIAΣτην Ασφάλεια Ιωαννίνων αναμένεται να αποσταλούν άμεσα οι φωτογραφίες που απεικονίζουν μονές, εξωκλήσια και εκκλησίες και εντοπίστηκαν στο σπίτι του 51χρονου αρχαιοκάπηλου από το Τσοτύλι Κοζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 34 συνολικά φωτογραφίες. Οι 27 από αυτές απεικονίζουν βυζαντινά μνημεία και πρώτος στόχος της αστυνομίας είναι να ταυτοποιήσει για ποια πρόκειται ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για ορισμένα που έχουν ήδη κλαπεί ή για άλλα που αποτελούν στόχους.

Οι υπόλοιπες φωτογραφίες δείχνουν σημεία τα οποία έχουν ανασκαφεί και είναι εξαιρετικά δύσκολο μόνο με αυτό το στοιχείο η αστυνομία να εντοπίσει τις περιοχές που αφορούν.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων θα αποσταλούν από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και όλα τα στοιχεία για την εικόνα του 18ου αιώνα. Όπως έγραψε το Epirupost.gr η εικόνα αυτή έχει αφαιρεθεί από τέμπλο εκκλησίας και πιθανόν προέρχεται από το Νομό Ιωαννίνων, καθώς οι αρχαιολόγοι που την εξέτασαν διαπίστωσαν ότι ανήκει στην ίδια τεχνοτροπία.

Η Αστυνομία με βάση τα στοιχεία που έχει μέχρι τώρα δεν αποκλείει ο 51χρονος από το Τσοτύλι να είναι μέλος του ίδιου κυκλώματος που έχει λεηλατήσει τον πολιτιστικό πλούτο της Ηπείρου τα τελευταία χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για μία σοβαρή υπόθεση και κάθε στοιχεία αξιολογείται με ιδιαίτερη προσοχή. Φυσικά μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει ο έλεγχος που θα γίνει από αξιωματικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων τόσο για την προέλευση της εικόνας όσο και για τα μοναστήρια που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο 51χρονος δεν λειτουργούσε μόνος του, αλλά ως μέλος κυκλώματος. Απομένει να δούμε αν το νέο παράθυρο που έχει ανοίξει στις αστυνομικές έρευνες ρίξει φως σε μία πολύ δύσκολη υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ