Στο «κόκκινο» τα κρούσματα και η διασπορά.. Ανησυχία από την αύξηση σ΄όλη την Ήπειρο

koronovirus nosokomeio

Από δύσκολη σε δυσκολότερη εξελίσσεται η κατάσταση στο Νομό Ιωαννίνων ενώ αυξητικές τάσεις καταγράφονται και στους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη πίεση το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων για την Ήπειρο -110- είναι από τους μεγαλύτερους που καταγράφονται από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι τώρα. Το αρνητικό ρεκόρ διατηρεί προς το παρόν η 17η Αυγούστου με 137 κρούσματα, τα οποία προερχόταν κυρίως από τους Νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Διαβάστε αναλυτικά: 110 νέα κρούσματα στην Ήπειρο, 67 στο Νομό Ιωαννίνων

Οι αυξητικές τάσεις στο Νομό Ιωαννίνων διατηρούνται εδώ και ένα μήνα περίπου, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων παραμένει σταθερά υψηλός.

Ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο ΕΟΔΥ, ανέρχεται σε 48,29 και τα κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού υπολογίζονται σε 39,9.

Οι  δείκτες αυτοί είναι εξαιρετικά υψηλοί και σε συνδυασμό με την μεγάλη διασπορά του ιού κάνει δύσκολο τον έλεγχο της πανδημίας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Μετά την έκρηξη σε ολόκληρη την χώρα οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και είναι πολύ πιθανή η λήψη μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ