Στο «και πέντε» ο Δήμος αντιδρά για το ΤΕΠ

tep igoumenitsa

tep igoumenitsa

Με μικρή καθυστέρηση αντιλαμβάνονται οι φορείς της Θεσπρωτίας αυτό που έχει συμβεί με το ΤΕΠ. Ένα ολοκαίνουριο κτίριο, που προορίζονταν ως Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, θα λειτουργήσει τελικά ως μία πρωτοβάθμια μονάδα υγείας, καθώς αποφασίστηκε να μεταφερθεί εκεί το Κέντρο Υγείας και το ΠΕΔΥ.

Κι ενώ ο σχεδιασμός αυτό διαφαίνονταν εδώ και μήνες, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, έρχεται να αντιδράσει κυριολεκτικά και «στο πέντε».

Κατόπιν εορτής ουσιαστικά, προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος, με το οποίο εκφράζει την διαφωνία του στον προτεινόμενο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας, κατά τη συνεδρίασή του στις 15 Μαΐου 2017, πήρε την απόφαση να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:
«Είμαστε αντίθετοι σε αυτό το σχεδιασμό που δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης και δεν ικανοποιεί το πάγιο αίτημα για δημιουργία δευτεροβάθμιας δομής υγείας στην Ηγουμενίτσα…

Ζητάμε να εφαρμοστεί ο αρχικός σχεδιασμός, να στελεχωθεί και να εξοπλιστεί το ΤΕΠ ως νοσοκομειακό τμήμα που θα είναι ικανό να αντιμετωπίσει τα επείγοντα περιστατικά υγείας» , αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Συνάμα το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του στην προωθούμενη υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου.

Θεωρεί ότι είναι πέρα από κάθε λογική η μεταφορά ιατρικού προσωπικού από ήδη υποστελεχωμένες υγειονομικές δομές του Δήμου μας για την ενίσχυση δομών υγείας εκτός Δήμου και εκτός Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Τέλος καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς, να μην σχεδιάζουν και λαμβάνουν αποφάσεις εν κρυπτώ οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και επισκεπτών του Δήμου, αλλά αντίθετα να προβούν σε ενέργειες περαιτέρω ενίσχυσης των υφιστάμενων δομών υγείας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ