Στο ιστορικό κέντρο η παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη

kalogianni istoriko

Οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν άμεσα και επεμβάσεις που είναι ανάγκη να υλοποιηθούν, ώστε να αποκτήσει το ιστορικό κέντρο της πόλης μας «ζωντάνια» και την αξία που του αρμόζει, συζητήθηκαν μεταξύ αντιπροσωπείας της δημοτικής παράταξης Ιωάννινα_2023 και μελών της διοίκησης του Συλλόγου του Ιστορικού Κέντρου «Τα Παλιά Γιάννινα».

Η δημοτική παράταξη Ιωάννινα_2023 εκπροσωπήθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους Σπύρο Γκίζα,  Βασίλη Κοσμά, Στάθη Σιούτη και από τα μέλη της Δέσποινα Ευτυχιάδου, Θέμη Παππά και Ντίνο Παπαδόπουλο, οι οποίοι συνόδευαν την Τατιάνα Καλογιάννη. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου του Ιστορικού Κέντρου «Τα Παλιά Γιάννινα» παραβρέθηκαν η κυρία Έλλη Κατσάνου Πρόεδρος του Συλλόγου Ιστορικού Κέντρου «Τα παλιά Γιάννινα», οι κύριοι Αθανάσιος Γούσης Αντιπρόεδρος και Δημήτρης Κατσάνος Μέλος ΔΣ.

Συζητήθηκαν σε θερμό κλίμα όλες οι παράμετροι βελτιστοποίησης του κυκλοφοριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει η περιοχή, η ανάγκη προώθησης με άμεση προτεραιότητα των διανοίξεων των καθέτων οδών προς την Ανεξαρτησίας (όπως π.χ. η Ρήγα Φεραίου), σύμφωνα και με τις μέχρι σήμερα εκπονηθείσες κυκλοφοριακές μελέτες, η αισθητική αναβάθμιση των δημόσιων χώρων και ο εμπλουτισμός τους με όλες τις σύγχρονες εξυπηρετήσεις καθώς και οι δυνατότητες χρηματοδότησης ανακατασκευής των εγκαταλελειμμένων κτιρίων.

Η Τατιάνα Καλογιάννη δήλωσε ότι τόσο η παράταξη Ιωάννινα_2023, όσο και η ίδια προσωπικά, αντιμετωπίζει με αυξημένη ευαισθησία την περιοχή του Ιστορικού Κέντρου, καθώς είναι ένα από τα στοιχεία της κοινωνικής και οικονομικής ταυτότητας της πόλης. Οι παρεμβάσεις τόσο στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και στα όργανα διοίκησης του δήμου στα οποία εκπροσωπείται η παράταξη, είναι συνεχείς και συνοδεύονται από προτάσεις που εδράζονται στις υφιστάμενες πολεοδομικές και κυκλοφοριακές μελέτες, αλλά και στις ανάγκες και τους προβληματισμούς που καταθέτουν οι πολίτες που κατοικούν ή και εργάζονται στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ