Στο φουλ οι εσωκομματικές διεργασίες

pasok1Συνεχίζονται οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, εν όψει των συνεδριάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου την Παρασκευή και του Εθνικού Συμβουλίου το Σάββατο και την Κυριακή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει το αργότερο την Πέμπτη από το Λονδίνο, θα είναι παρών στις δύο συνεδριάσεις, ενώ λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Βάσω Παπανδρέου έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την εξεύρεση «ενωτικής λύσης» στο ζήτημα της ηγεσίας. Αρχικά είχε αναφερθεί ότι επρόκειτο για κοινή πρωτοβουλία με τους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, κάτι που όμως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν επιβεβαιώνεται.

Όπως αναφέρεται, η κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι πρέπει να αποφευχθεί η λύση της διαρχίας και θα επιχειρήσει να πείσει και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου προς τούτο. Την πρόταση αυτή είχε θέσει ο κ. Παπανδρέου στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και ενδέχεται να την ξαναθέσει και στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Επιδιώκεται επίσης να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος, για το χρόνο διεξαγωγής των διαδικασιών διαδοχής, ο οποίος τοποθετείται από πολλά στελέχη μέσα στον Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ