Στο ΦΕΚ τα νέα μέτρα, τι αλλάζει σε Γιάννινα και Μέτσοβο

fek metra giannena

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης όλα τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ για τις περιοχές που πέρασαν στην ζώνη πολύ αυξημένου κινδύνου, όπως οι Δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου και θα ισχύουν μέχρι και την Δευτέρα 22 Μαρτίου στις έξι το πρωί.

Παρότι στην αρχή το ΦΕΚ αναφέρει ότι τα νέα μέτρα τίθενται σε εφαρμογή από την Τρίτη στην πορεία διευκρινίζει ότι όλες οι νέες απαγορεύσεις για τις περιοχές που μπήκαν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου είναι σε εφαρμογή από το πρωί του Σαββάτου.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις επτά το απόγευμα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση ενώ το λιανεμπόριο μπαίνει και πάλι σε αναστολή.

Ακόμη στο διάστημα αυτό:

Αναστέλλονται όλες οι δημόσιες συναθροίσεις

Αναστέλλεται η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση στα Πανεπιστήμια

Αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών σταθμών.

-Οι θρησκευτικές τελετές γίνονται αποκλειστικά με την παρουσία των λειτουργών χωρίς παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. Υπάρχει η δυνατότητα τέλεσης κηδειών ή γάμων με παρουσία έως εννέα ατόμων.

-Τα καταστήματα τροφίμων λειτουργούν με ένα άτομο για κάθε 25 τετραγωνικά μέτρα και τήρηση των αποστάσεων. Προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από τις επτά το πρωί μέχρι τις 18:30.

-Οι λαϊκές αγορές λειτουργούν με επέκταση του χώρου ή με το 50% των παραγωγών.

– Το λιανεμπόριο αναστέλλει την λειτουργία του.

-Αναστέλλουν την λειτουργία τους κομμωτήρια και υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ