Στο ΦΕΚ οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για τον άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς

ioannina kakavia

Τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου… Εάν στην Ελλάδα οι δηλώσεις των πολιτικών ίσχυαν στο ακέραιο και όταν μιλούσαν ακριβολογούσαν κιόλας έπρεπε ήδη να είχε δημοπρατηθεί ο οδικός άξονας Ιωαννίνων- Κακαβιάς.

Ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης ήταν αυτός που με τον ερχομό του νέου έτους δήλωνε στους τηλεοπτικούς σταθμούς των Ιωαννίνων ότι το έργο θα δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Στις 12 Ιανουαρίου ακολούθησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ο οποίος σε συνέντευξη τύπου επανέλαβε το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει ο Υφυπουργός.

Στην Ελλάδα όμως τα χρονοδιαγράμματα που ανακοινώνουν οι πολιτικοί είναι πάντα σχετικά. Άλλωστε η αρχική δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης, όπως είχε διατυπωθεί παρουσία του Πρωθυπουργού ήταν για δημοπράτηση εντός του 2022…

Τελευταία μέρα του μήνα λοιπόν και στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αυτό που δημοσιεύθηκε είναι πέντε αποφάσεις για αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ώστε να κατασκευαστεί το έργο.

Το σύνολο των αποφάσεων αυτών αφορούν στο τμήμα από τα Γιάννινα μέχρι το Καλπάκι ενώ είναι άγνωστο αν θα ακολουθήσουν άμεσα και άλλες για το τμήμα από το Καλπάκι ως την Κακαβιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost τα τεύχη δημοπράτησης του έργου συντάσσονται χωρίς να είναι σαφές πότε τελικά θα βρει ο διαγωνισμός, όμως το σημαντικό είναι ότι δεν θα υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου αν πρώτα δεν έχει υπάρξει ένταξή του, εξασφάλιση δηλαδή της χρηματοδότησης που φτάνει στα 402 εκατομμύρια.

Οι αποφάσεις για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις αφορούν:

-Τα τμήματα του οδικού άξονα στις Τοπικές Κοινότητες Πεδινής, Κοσμηράς και Ασβεστοχωρίου

-Τα τμήματα στις Κοινότητες Κόνιτσας, Περάτης, Πετραλώνων και Ζωοοδόχου

-Τα τμήματα στις Κοινότητες Μεγάλου Γαρδικίου, Ροδοτοπίου και Νεοχωρίου

-Τα τμήματα στις Κοινότητες Πρωτόπαππα, Πετσαλίου, Γαβρισιών, Εκάλης και Ασπραγγέλων

-Τα τμήματα στις Κοινότητες Γαρβισιών, Ασπραγγέλων, Άνω Πεδινών, Κάτω Πεδινών, Νεγράδων και Δολιανών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ