Στο ΦΕΚ η απόφαση… Από τα μεσάνυχτα σε ισχύ οι απαγορεύσεις στα σύνορα

fek kakavia

Από τα μεσάνυχτα μπαίνει σε εφαρμογή το μέτρο του προσωρινού περιορισμού των χερσαίων συνδέσεων της χώρας για τον περιορισμό του Covid-19. Τα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος δημοσιεύθηκαν αναλυτικά στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και για πρώτη φορά αφορούν και στις συνδέσεις με την Αλβανία.

Στα σύνορα Ελλάδας- Αλβανίας η είσοδος και η έξοδος από την Ελληνική Επικράτεια επιτρέπεται μόνο από την Κακαβιά, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι από τα μεσάνυχτα δεν θα εξυπηρετείται κανένας από την Μέρτζιανη και το Μαυρομάτι.

Με βάση την απόφαση και όσα θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται να συμπληρώνουν το Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https:// travel.gov.gr καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, στην ίδια διεύθυνση.

Οι εργάτες γης, σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020, δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας.

Το ίδιο ισχύει και για όποιον άλλον πολίτη ταξιδέψει προς την Αλβανία καθώς δεν θα μπορεί να επιστρέψει μέχρι τις 4 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ