Στο ευρωκοινοβούλιο η συμφωνία για την ελληνική φέτα

feta new

feta new

Την αντίθεσή του εκφράζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) για την εξαίρεση της φέτας, από τη λίστα των προστατευμένων ευρωπαϊκών τυριών ΠΟΠ στην οικονομική και εμπορική συμφωνία (CETA) που υπέγραψε η ΕΕ με τον Καναδά.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΕΒΓΑΠ, «δυστυχώς, αύριο (Τετάρτη) η συμφωνία αυτή έρχεται προς επικύρωση στο Ευρωκοινοβούλιο».

Ο ΣΕΒΓΑΠ στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι: «Με 2η επιστολή μας προς όλους του Έλληνες ευρωβουλευτές τους επιστήσαμε την προσοχή τους όχι μόνο για την σημαντικότητα της αυριανής ψήφου τους αλλά και για το γεγονός ότι η συναίνεσή τους σε μια τέτοια σκανδαλώδη αδικία εις βάρος της χώρας μας αποτελεί εθνική προδοσία.

Τους τονίσαμε ότι η αόριστη και ανεπίσημη υπόσχεση της ΕΕ, ότι δηλαδή θα ξανασυζητήσει την περίπτωση της φέτας μετά από 5 χρόνια εφαρμογής της συμφωνίας, χρησιμοποιήθηκε ως φθηνό δόλωμα, για να εκμαιεύσει την συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης, μιας και δεν έχει την παραμικρή αξία».

Επίσης, σημειώνεται ότι «σε μια ύστατη προσπάθεια για την υποστήριξη του εθνικού μας προϊόντος, ζητούμε απ’ όλους τους ευρωβουλευτές όχι μόνο να μην δώσουν την συναίνεσή τους σε αυτή την απαράδεκτη συμφωνία αλλά να πείσουν και τους ευρωπαίους συναδέλφους τους να κάνουν το ίδιο γιατί δεν είναι δυνατόν το κοινοτικό δίκαιο να χρησιμοποιείται επιλεκτικά, προστατεύοντας μόνο ορισμένα ευρωπαϊκά προϊόντα.

Πρέπει να κατανοήσουν και αυτοί ότι η ανήκουστη αυτή ενέργεια της ΕΕ σήμερα μπορεί να πλήττει μόνο την φέτα αλλά αύριο μπορεί να αφορά δικά τους προϊόντα ή συμφέροντα. Τέλος, κάνουμε έκκληση σε όλους τους Έλληνες να ενεργήσουν με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν, έτσι ώστε αύριο η συμφωνία αυτή τουλάχιστον να μην λάβει ούτε μια ελληνική ψήφο στο Ευρωκοινοβούλιο».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ