Στο Επιμελητήριο ο Ελληνοσερβικός Σύνδεσμος

EPIMELHTHRIO_IOANΣυνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δημήτρη Δημητρίου, είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Μαρτίου το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνοσερβικής Φιλίας με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τη δυνατότητα προώθησης εξαγωγών στην Σερβία και εξασφάλιση εμπορικών συνεργασιών.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου έκανε γνωστό στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου ότι έχει την δυνατότητα να εξασφαλίσει επαφές του εμπορικού κόσμου της πόλης με αντίστοιχους εμπόρους της Σερβίας, ότι μπορεί να εξασφαλίσει συναντήσεις του Επιμελητηρίου με κορυφαία στελέχη υπουργείων της Σερβίας, ακόμη και με υπουργούς, όπως αυτά της Ανάπτυξης, της Οικονομίας, του Τουρισμού καθώς και με τη διοίκηση του αντίστοιχου επιμελητηρίου είτε στο Βελιγράδι, είτε σε άλλες πόλεις της Σερβίας που επιθυμεί το Επιμελητήριο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημητρίου χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες τις προτάσεις του Συνδέσμου, ευχαρίστησε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την πρωτοβουλία τους αυτή σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για τον εμπορικό κόσμο της πόλης και υποσχέθηκε να μεταφέρει όλες τις προτάσεις που συζητήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου προκειμένου να αξιολογηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για το είδος της συνεργασίας που θα επιλεγεί.

Σε κάθε περίπτωση ο Σύνδεσμος Ελληνοσερβικής Φιλίας δεσμεύτηκε να διαθέσει μέλος του ως μεταφραστή για την διευκόλυνση των συνομιλιών στις αποστολές που θα οργανώσει, εφόσον αυτό αποφασιστεί, το Επιμελητήριο στην Σερβία.

Οι επόμενες επαφές που θα έχει το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου είναι με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, με τον δήμαρχο της πόλης, Φίλιππα Φίλιο, με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ηπείρου καθώς και με τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη.

Όλες οι κινήσεις αυτές στοχεύουν στο να υπάρξει μια ελληνοσερβική συνεργασία σε κάθε δυνατό επίπεδο με αμοιβαίο όφελος των δύο πλευρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ