Στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων η Μερόπη Τζούφη

tzoufi epimelitirio

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων επισκέφθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη και ο Αλέκος Φαρμάκης, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Δημήτρη Δημητρίου και τον πρόεδρο του Σωματείου Καφέ-Μπαρ, Κέντρων Διασκέδασης & Συναφών Επαγγελμάτων Χρήστο Τάτση.

Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε πως οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις των Ιωαννίνων πλήττονται ιδιαίτερα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, καθώς η καλοκαιρινή περίοδος δεν ήταν ικανή ώστε να καλυφθούν οι απώλειες. Παράλληλα, οι υγειονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την ομαλοποίηση στη λειτουργία των επιχειρήσεων, ενώ τα μέτρα που έχει λάβει έως σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ανεπαρκή. Αντίθετα, μετακυλούν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις σε μεταγενέστερο χρόνο, καθιστώντας αμφίβολη την ικανότητα των τοπικών επιχειρήσεων να ανταποκριθούν.

Αν και η Περιφέρεια Ηπείρου έχει λάβει 30 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στις επιχειρήσεις, το ποσό δεν επαρκεί και ο κίνδυνος να κλείσουν πολλές επιχειρήσεις και εκατοντάδες εργαζόμενοι να οδηγηθούν στην ανεργία είναι πλέον ορατός. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας, ενώ ειδική αναφορά έγινε για τον κλάδο της εστίασης.

Τέλος, η βουλευτής Ιωαννίνων αναφέρθηκε στα κοστολογημένα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επιβίωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των εργαζόμενων, όπως στην κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών για το επόμενο εξάμηνο κατά 100%, το ειδικό πρόγραμμα μη-επιστρεπτέας προκαταβολής με ελάχιστη καταβολή ανά επιχείρηση 5.000 ευρώ, τη ρύθμιση των οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ