Στο επίκεντρο το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων

amiras-giorgos

Την ίδρυση Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) στα Ιωάννινα, καθώς και την προώθηση σειράς προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, μέσω του ΚΕΚ Ιωαννίνων, πρότεινε ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Γιώργος Αμυράς, κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Ειδικότερα, ο βουλευτής τόνισε την ανάγκη δημιουργίας δομής στην ευρύτερη, γεωγραφικά, περιοχή των Ιωάννινων η οποία θα απευθύνεται σε Άτομα με Αναπηρία και θα επιτρέπει την απασχόληση και την εκπαίδευση όσων ανήκουν στην ευαίσθητη αυτή ομάδα του πληθυσμού επιβεβαιώνοντας τον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει ο Οργανισμός.

Επιπρόσθετα, ο κ. Αμυράς αναφέρθηκε σε μια σειρά εξειδικευμένων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, η πραγματοποίηση των οποίων, θα έχει θετικό αντίκτυπο στον πρωτογενή τομέα, τον τομέα υπηρεσιών αλλά και τους συλλόγους επαγγελματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους περισσότερους δήμους του νομού μας.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ υποδέχτηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις του βουλευτή Ιωαννίνων, δηλώνοντας την απόφασή του να προχωρήσει στην υλοποίησή τους. «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον κ. Πρωτοψάλτη που για ακόμη μια φορά στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες για επαγγελματική κατάρτιση και εξέλιξη των επαγγελματιών του Νομού Ιωαννίνων», δήλωσε ο κ. Αμυράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ