Στο επίκεντρο της έρευνας δύο «παιδαγωγοί» της Πωγωνιανής

kivotos pogoniani

Δύο πρόσωπα σε νευραλγικές θέσεις, στη δομή της Πωγωνιανής, περιλαμβάνονται στην έρευνα που άνοιξαν οι αρχές μετά την καταιγίδα καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που υπάρχουν τα πρόσωπα αυτά φέρονται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κακοποίηση παιδιών, ξυλοδαρμούς και ψυχολογικούς εκβιασμούς.

Στην Πωγωνιανή η έρευνα αφορά σε έναν «παιδαγωγό» ο οποίος ήταν πρώην τρόφιμος στην Κιβωτό και βαρύνεται με καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και τιμωρίες και σε υπεύθυνη της δομής κατά τα προηγούμενα χρόνια που φέρεται να γνώριζε τα συμβάντα κακοποιήσεων και δεν κίνησε κάποια διαδικασία ούτε προσπάθησε να προστατεύσει τα παιδιά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όποιος εργαζόταν στην Κιβωτό του Κόσμου ως παιδαγωγός δεν σημαίνει ότι είχε την απαραίτητη επιστημονική επάρκεια ούτε την αντίστοιχη εμπειρία. Ουσιαστικά βαφτιζόταν παιδαγωγός από τους υπεύθυνους του οργανισμού.

Οι δύο για τη δομή της Πωγωνιανής και δύο ακόμη από άλλες δομές της χώρας βρίσκονται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και αναμένεται να καταθέσουν τις επόμενες μέρες στις αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ