Στο επίκεντρο η νόσος των πλατάνων που χτυπά και το Δήμο Δωδώνης

amiras ntakaletsi

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά είχε ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προτάσεις του Δήμου για εκπόνηση μελετών και ωρίμανση έργων ύδρευσης που θα μπορούσαν να προωθηθούν για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ ή το Ταμείο Ανάκαμψης, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Παράλληλα και με δεδομένο το ενδιαφέρον αλλά και το πεδίο αρμοδιοτήτων του Γιαννιώτη Υφυπουργού, ο κ. Ντακαλέτσης έθεσε ξανά το πρόβλημα με την ασθένεια των πλατάνων με μεταχρωματικό έλκος, η οποία κάνει αισθητή την παρουσία της και σε εκτάσεις του Δήμου Δωδώνης. Ο κ. Αμυράς δήλωσε πως θα προχωρήσει η χρηματοδότηση δράσεων διαχείρισης της ασθένειας και αποκατάστασης του φυσικού τοπίου, εκεί όπου δέντρα απομακρύνονται. Η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), του διάδοχου δηλαδή σχήματος των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Συζητήθηκε ακόμα η πορεία εκπόνησης του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η οποία θα καθορίσει και τη μελλοντική διασπορά των ΑΠΕ, μεταξύ των οποίων και των αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων που προβληματίζουν την περιοχή μας. Ο κ. Αμυράς διαβεβαίωσε πως στο ΕΧΠ θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη και οι προτάσεις της ΠΕΔ Ηπείρου.

Τέλος, ο κ. Ντακαλέτσης επανέφερε το θέμα της επένδυσης των βιορευστών στο Λύγγο, με τον Δήμαρχο Δωδώνης να παρουσιάζει στον Υφυπουργό την επιχειρηματολογία που υποστηρίχθηκε από την πρώτη στιγμή κατά των μονάδων βιορευστών και με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος να εκφράζει την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στην εξέταση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, των προσφυγών που έχουν κατατεθεί από το Δήμο Δωδώνης κατά των θετικών Αποφάσεων Εγκρίσεως Περιβαλλοντικών Όρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ