Στο έλεος της κακοκαιρίας και πάλι η Πρέβεζα

PREBEZA_ZHMIES1Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο Δήμος της Πρέβεζας αφού από νωρίς το πρωί, έπεσε δυνατή βροχή και χαλάζι στις δημοτικές ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου.

Μεγάλες ποσότητες βροχής έγιναν αφορμή να ξεχειλίσει ο ποταμός Αρέθωνας και να πλημμυρίσουν δρόμοι και αγροτικές εκτάσεις, από την Μυρσίνη έως την Καστροσυκιά και το Κανάλι.

Ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Ροπόκης, ο οποίος βρέθηκε αμέσως στα σημεία που δημιουργήθηκαν προβλήματα με μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου, ανέφερε ότι ευτυχώς οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν εγκαίρως να πάρουν τα κοπάδια τους, από την ζώνη που πλημμύρισε.

«Σε όποιες περιπτώσεις δεν μπορέσαμε να ειδοποιήσουμε τους κατοίκους, κλείσαμε τους δρόμους για να καταλάβουν ότι υπάρχει πρόβλημα και να λάβουν έτσι τα μέτρα τους» τόνισε ο κ.Ροπόκης, σημειώνοντας ότι στην περιοχή των Εκκλησιών έπεσε πυκνό χαλάζι, δημιουργώντας ένα στρώμα τουλάχιστον 3 εκατοστών.

Κατολισθήσεις βράχων και συσσώρευση φερτών υλικών είχαμε και σε άλλα σημεία της παραλιακής ζώνης και καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε οι δρόμοι να μείνουν ανοιχτοί. Αντίστοιχα προβλήματα όμως δημιουργήθηκαν και στη δημοτική ενότητα Λούρου .

Η 8η επαρχιακή οδός «κόπηκε» λόγω κατολισθήσεων βράχων σε αρκετά σημεία, ενώ όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Λάζαρος Παπαχρήστος, από την έντονη βροχόπτωση ξεχείλισε ο ποταμός Λούρος, οι παραπόταμοι και τα κεντρικά αυλάκια σε πολλά σημεία.

Από το δυνατό αέρα εξάλλου σημειώθηκαν και πτώσεις κλαδιών και δέντρων στην εθνική οδό Πρέβεζας Ιωαννίνων (στο ύψος του πρατηρίου Λαϊνά), στο Κανάλι και στον Λούρο, τα οποία απομάκρυναν χωρίς περαιτέρω προβλήματα κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας με επικεφαλής τον Υποδιοικητή, Θεόδωρο Βαρδή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ