Στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων η βουλευτής Μερόπη Τζούφη

tzoufi ekav

Το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων επισκέφθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη όπου είχε συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους.

Όπως τονίστηκε στη συζήτηση με τη διοίκηση, για να συνεχιστεί το έργο του ΕΚΑΒ -τόσο στην επείγουσα όσο και στην προνοσοκομειακή φροντίδα- είναι απαραίτητη η ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων και η επαρκής στελέχωση με προσωπικό.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για τις επιπτώσεις του νόμου που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Παράλληλα σημείωσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος: υποστελέχωση, ελλείψεις σε σύγχρονα και αξιόπιστα ασθενοφόρα, εκπαίδευση, μετακινήσεις σε άλλους νομούς. Υπογράμμισαν ακόμα πως πρέπει να υπάρξουν κίνητρα για όσες και όσους προσλαμβάνονται σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η βουλευτής Ιωαννίνων παρουσίασε τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δημόσια υγεία, υπογραμμίζοντας πως η χώρα χρειάζεται ένα ενισχυμένο, διευρυμένο και ολοκληρωμένο σύστημα υγείας που θα χρηματοδοτείται από το δημόσιο ταμείο και θα αξιοποιεί τους ευρωπαϊκούς πόρους του ταμείου ανάκαμψης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Μερόπη Τζούφη «το νέο αυτό πολιτικό σχέδιο προβλέπει την αναβάθμιση του ΕΚΑΒ με στόχο την παροχή ποιοτικών και ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τους ασθενείς και τις τοπικές κοινωνίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ