Στο εδώλιο οι λαθροθήρες που σκότωσαν τα αγριόγιδα

agriogida tse

agriogida tse

Στο εδώλιο θα οδηγηθούν την Δευτέρα 6 Μαρτίου, τα τρία άτομα που συνελήφθησαν μετά την επιχείρηση της θηροφυλακής στην περιοχή του Τσεπελόβου και κατηγορούνταν για την θανάτωση των έξι σπάνιων αγριόγιδων.

Η πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά υπόθεση λαθροθηρίας είχε αποκαλυφθεί στις 21 Φεβρουαρίου. Οι θηροφύλακες, μέσα από μία καλά συντονισμένη επιχείρηση κατάφεραν να συλλάβουν τους τρεις από τους τέσσερις, οι οποίοι νωρίτερα είχαν κρύψει και σκεπάσει με κλαδιά τα νεκρά ζώα.

Στο αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκαν υπολείμματα από το τρίχωμα και το αίμα των ζώων, τα οποία στάλθηκαν για ειδικές αναλύσεις ώστε να υπάρξει και ταύτιση DNA.

Όπως είναι γνωστό, το κυνήγι του αγριόγιδου στη χώρα μας απαγορεύεται από το 1969 ενώ το αγριόγιδο περιλαμβάνεται στο Κόκκινο Βιβλίο των απειλούμενων ζώων της Ελλάδας, στα Παραρτήματα ΙΙ και IV της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα είδη και τους οικοτόπους (92/43 ΕΕ), καθώς και στη σύμβαση της Βέρνης. Προστατεύεται τόσο στο πλαίσιο του Δασικού Κώδικα όσο και από τη σχετική νομοθεσία για το περιβάλλον (1650/86) και τη Βιοποικιλότητα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ