Στο εδώλιο για το μακελειό της Τρυγώνας

TRIGONAΠαραμονή Πρωτοχρονιάς του 2006. Η άγρια δολοφονία δύο αστυνομικών της Διεύθυνσης Ιωαννίνων, την ώρα που έκαναν μεταγωγή κρατουμένων στη Λάρισα, συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Οι αρχιφύλακες Δημήτριος Κώτσης και Κωνσταντίνος Βλαχοπάνος πέφτουν νεκροί στην Τρυγώνα Τρικάλων από τις σφαίρες του Ρώσου Μαξίμ Ζελίν.

Η τοπική κοινωνία παγώνει και η ελληνική αστυνομία στήνει μία πρωτοφανή επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη. Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2006 ο Μαξίμ Ζελίν εντοπίζεται νεκρός στις όχθες του ποταμού Μαλακασιώτη. Αυτοπυροβολήθηκε με την τελευταία σφαίρα που υπήρχε στο όπλο, το οποίο είχε αποσπάσει από τους αστυνομικούς.

Στα Γιάννινα δύο αξιωματικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και το μακελειό ανοίγει και πάλι την μεγάλη συζήτηση για την πλημμελή εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας κατά τη μεταγωγή των κρατουμένων.

Οι παραλήψεις αφορούν κυρίως στον αριθμό των συνοδών αστυνομικών που στην περίπτωση αυτή ήταν ένας αστυνομικός για τρεις κακοποιούς, αλλά και στην απουσία αλεξίσφαιρων γιλέκων, βαρύτερου οπλισμού και ταυτόχρονη μεταγωγή ενηλίκων και ανηλίκων που απαγορεύεται.

Οι μνήμες του μακελειού αναβιώνουν καθώς τη Δευτέρα ξεκινά στο Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων η δίκη. Κατηγορούμενοι ο τότε Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων, ο υποδιευθυντής και ο Διοικητής του Τμήματος Μεταγωγών.

Κοινή μήνυση είχαν καταθέσει οι οικογένειες των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών και οι κατηγορίες αφορούν σε παράβαση καθήκοντος και αμέλεια κατά συρροή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ