Στο εδώλιο για την κεραία, στο πλευρό τους η κοινωνία

klapas_miltiadhsΣτο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγείται το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της Πρέβεζας, καθώς με δική του πρωτοβουλία και προκειμένου να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία, είχε προχωρήσει στην απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Οι κεραίες είχαν τοποθετηθεί στο 8ο Νηπιαγωγείο και η απομάκρυνσή τους αποτελούσε αίτημα της κοινής γνώμης, στο οποίο είχε ανταποκριθεί ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα στις 15 Δεκεμβρίου να οδηγείται στο εδώλιο.

Ήδη στην Πρέβεζα έγινε η πρώτη συνάντηση στην οποία συζητήθηκαν διαδικαστικές λεπτομέρειες ενόψει του δικαστηρίου ενώ όπως υπογραμμίστηκε η απομάκρυνση της παράνομα τοποθετημένης κεραίας έγινε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και την απαίτηση δεκάδων φορέων και κατοίκων της περιοχής.

Τόσο ο πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας όσο και άλλοι παρευρισκόμενοι επεσήμαναν ότι το θέμα των παράνομων κεραιών θα πρέπει να απασχολήσει και πάλι την τοπική κοινωνία ενώ στις 5 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση ενώ θα ζητηθεί και η συλλογή υπογραφών.Όπως τόνισε ο κ.Κλάπας ακόμη και σήμερα γίνεται αποδέκτης τηλεφωνημάτων από φορείς και πολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας οι οποίοι του ζητούν πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο «ενεργοποιήθηκε» ο μηχανισμός απομάκρυνσης των κεραιών.

Οι κατηγορίες αφορούν αντίσταση παρακώλυση συγκοινωνιών, απρόκλητη φθορά, διατάραξη κοινής ησυχίας και κλοπή. Να θυμίσουμε ότι η απομάκρυνση της κεραίας (η οποία ήταν εγκατεστημένη μέσα σε καμινάδα προκειμένου να μη γίνει αντιληπτή από τους περίοικους) έγινε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με την συμμετοχή εκπαιδευτικών και λοιπών φορέων.

Κατηγορούμενα είναι περισσότερα από 20 άτομα ,ανάμεσά τους ο κ.Κλάπας, οι τότε αντιδήμαρχοι κ. Σπύρος Φωκάς, Νέλλης, Λαινάς,ο τ.πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου κ.Βελέντζας τεως δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος και ελάσσονος αντιπολιτευσης, ο νυν περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Ανατολιωτάκης , εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων ακόμη και υπάλληλοι του Δημαρχείου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ