Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΙ

deia ergast

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων μεταφέρθηκαν οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες κατοίκων από κοινότητες του Περάματος για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ύδρευσης.

Το θέμα τέθηκε από παρατάξεις της αντιπολίτευσης και όπως είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στην ενοποίηση των καποδιστριακών δήμων αφού με την λειτουργία του Καλλικράτη υπήρξαν περιπτώσεις χωριών όπου δεν έγινε ποτέ καταμέτρηση.

Η παρούσα διοίκηση της επιχείρησης αποφάσισε να αναθέσει την καταμέτρηση σε ιδιώτες το πρόβλημα αυτό λύνεται οριστικά.

«Υπάρχουν ορισμένοι κραδασμοί. Είναι λογικές οι αντιδράσεις. Όμως η ΔΕΥΑΙ δεν μπορεί να διαγράψει καταναλώσεις. Αυτό που μπορεί να κάνει και το πράττει είναι να διαγράψει τους τόκους και να προχωρήσει σε ρύθμιση της οφειλής μέχρι και 72 δόσεις» ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας.

Συμπλήρωσε ότι στον οικισμό της Αγίας Μαρίνας έγιναν παρεμβάσεις επιδιόρθωσης του δικτύου ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα λειψυδρίας.

Ο κ. Μπαρτζώκας ανέφερε ακόμη ότι δύο από τις προτάσεις της ΔΕΥΑΙ που είχαν υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενοποιούνται και θα υποβληθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόκειται για την αναβάθμιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων ακαθάρτων.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ απαντώντας επίσης για το θέμα των λογαριασμών της ΔΕΥΑΙ τόνισε ότι η ισονομία και η ισοπολιτεία πρέπει να αποτελεί το κλειδί της χρηστής διαχείρισης και συμπλήρωσε πως μία παθογένεια ετών αντιμετωπίζεται οριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ