Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι αντιδράσεις για τις κεραίες!

akeraia

akeraia

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων μεταφέρθηκαν οι έντονες αντιδράσεις κατοίκων από τα Λακκώματα, όπως και γονιών παιδιών του 4ου Δημοτικού Σχολείου και των παιδικών σταθμών, με αφορμή την τοποθέτηση κεραίας σε κτίριο που απέχει ελάχιστα από τις εκπαιδευτικές μονάδες.

Σημειώνεται ότι ανάλογο περιστατικό καταγράφηκε προ λίγων ημερών στην Ανατολή, όπου και εκεί επιχειρήθηκε η τοποθέτηση κεραίας σε οικοδομή πλησίον του σχολείου. Μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων όμως, ο Δήμος παρενέβη και η εγκατάσταση διακόπηκε λόγω πολεοδομικών προβλημάτων που εντοπίστηκαν!!!

Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης, αποκάλυψε ότι κάτι ανάλογο έχει συμβεί και στην οδό Βηλαρά, δίπλα στον Βρεφονηπιακό Σταθμό και τόνισε ότι ο Δήμος δεν θα πρέπει να ανεχθεί την τοποθέτηση καμιάς κεραίας δίπλα στα παιδιά!

Το πρόβλημα πάντως είναι πολυσύνθετο, λόγω της νομοθεσίας και των περιθωρίων που αφήνει αλλά και εξ αιτίας της έλλειψης οποιουδήποτε ελέγχου στην ακτινοβολία που εκπέμπεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο έχουν τοποθετηθεί 120 κεραίες εκ των οποίων οι πενήντα βρίσκονται μέσα στην πόλη.

Ο Δήμαρχος πάντως τόνισε ότι μέσω της ΚΕΔΕ πρέπει να ασκηθεί πίεση στα αρμόδια υπουργεία ώστε να υπάρξουν οι απαιτούμενες αλλαγές στη νομοθεσία.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ