Στο Δημοτικό Συμβούλιο η λειτουργία του ΚΕΝ

STRATIOTIKOSΤην Δευτέρα στις οκτώ το βράδυ συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της Άρτας με πρώτο και σημαντικότερο θέμα στην ημερήσια διάταξη την λειτουργία του ΚΕΝ.

Αφορμή για τη συζήτηση αποτελεί ο καταιγισμός πληροφοριών ότι τα Υπουργεία Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, προορίζουν το Κέντρο Νεοσυλλέκτων για προσωρινό χώρο φύλαξης λαθρομεταναστών.

Η πληροφορία αυτή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην πόλη της Άρτας καθώς το εν λόγω στρατόπεδο βρίσκεται μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης, ενώ το κλείσιμο του ΚΕΝ αποτελεί χτύπημα για την τοπική οικονομία.

Τις αντιδράσεις αυτές μετέφεραν στους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς οι τρεις βουλευτές του Νομού, οι οποίοι κινήθηκαν από κοινού, χωρίς όμως να καταφέρουν να αποσπάσουν κάποια συγκεκριμένη δέσμευση.

Ο Δήμος της Άρτας είχε εκφράσεις τις αντιρρήσεις του και τις ενστάσεις και στο παρελθόν, ενώ από τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να προκύψει και συγκεκριμένο ψήφισμα με αποδέκτη τους αρμόδιους υπουργούς και γενικότερα την Κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ