Στο… χαρτοφυλάκιο της Περιφέρειας τα 28 παραθαλάσσια στρέμματα του Πνευματικού Φάρου!

kataskinwsi

Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αγοράσει τα τελευταία χρόνια ένα Χάνι στα Ιωάννινα και μία κατοικία στο Καπέσοβο, τα οποία είναι άγνωστο πως και πότε θα τα χρησιμοποιήσει.

Εδώ και ενάμισι χρόνο ανέλαβε το Δασικό Χωριό «Κέδρος» στον Καταρράκτη, απαλλάσσοντας τα αρμόδια υπουργεία από την υποχρέωση της συντήρησης και της λειτουργίας. Αναθέτει μελέτες, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κανένα φως στον ορίζοντα για επαναλειτουργία του..

Τώρα είναι έτοιμη να αναπτύξει ανάλογες… δραστηριότητες και στα παραθαλάσσια παίρνοντας την κυριότητα των παιδικών κατασκηνώσεων του Πνευματικού Φάρου, στο Νεοχώρι της Πρέβεζας!

Χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κανένα στοιχείο για το κόστος συντήρησης και για τον τρόπο λειτουργίας τους!

Οι συζητήσεις μεταξύ Περιφέρειας και Πνευματικού Φάρου, άνοιξαν πριν από ένα τρίμηνο περίπου όταν για πρώτη φορά ο Περιφερειάρχης έκανε αναφορά στην Περιφερειακή Επιτροπή.

Ο Πνευματικός Φάρος, όπως προκύπτει από το πρακτικό της Γενικής του Συνέλευσης έκανε προσπάθεια να παραχωρήσει τις κατασκηνώσεις στην Μητρόπολη Ιωαννίνων χωρίς αυτή να καταλήξει πουθενά.

Έτσι στράφηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου και η Γενική Συνέλευση του Σωματείου αποφάσισε να παραχωρήσει την πλήρη κυριότητα του ακινήτου, το γεωτεμάχιο δηλαδή και τα κτίρια.

Η Περιφέρεια θα αναλάβει όλα τα έξοδα για την ολοκλήρωση της δωρεάς.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Πνευματικού Φάρου, σε παραθαλάσσια έκταση 28 στρεμμάτων στο Νεοχώρι της Πρέβεζας κατασκευάστηκαν το 1979.

Χρησιμοποιήθηκαν επί σειρά ετών για κατασκηνώσεις παιδιών. Σύμφωνα με την εισήγηση στην Περιφερειακή Επιτροπή στο εξής θα αξιοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς, χωρίς καμία επιπλέον λεπτομέρεια ή διευκρίνιση.

Η Περιφέρεια λοιπόν γίνεται ιδιοκτήτης και μιας παραθαλάσσιας έκτασης η οποία προστίθεται στο πλούσιο χαρτοφυλάκιό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ