Να λοιπόν που υπάρχει τελικά ένα έργο το οποίο ολοκληρώνεται μέσα στο αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε προβλεφθεί.
Πρόκειται για τον κόμβο στην Βαλανιδοράχη, παρέμβαση που είναι ενταγμένη και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με το ποσό των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ.
Στην Περιφερειακή Επιτροπή που συνεδριάζει την Δευτέρα έρχεται προς έγκριση η πρώτη παράταση του έργου, η οποία όμως αφορά γραφειοκρατικά ζητήματα και όχι εργασίες.
Η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου ήταν ο Ιούνιος του 2025, ωστόσο, ο ανάδοχος ζήτησε παράταση για την ολοκλήρωση των διοικητικών διαδικασιών, όπως η έγκριση του 4ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και η σύναψη Συμπληρωματικής Σύμβασης.
Η υπηρεσία αξιολόγησε τους λόγους που προκάλεσαν την καθυστέρηση και, αναγνωρίζοντας ότι δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα του αναδόχου, εισηγήθηκε τη χορήγηση παράτασης μέχρι τις 31 Αυγούστου 2025, με την αναγκαία αναθεώρηση του έργου.
Το έργο έχει ως στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας με την τοπική οδό προς Βαλανιδοράχη, προκειμένου να μειωθούν τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα στην περιοχή.
Το έργο είχε δημοπρατηθεί τον Ιανουάριο του 2023 και είχε συμβασιοποιηθεί τον Ιούνιο του ίδιου έτους.
Ίσως είναι η μοναδική περίπτωση ολοκλήρωσης έργου χωρίς να χρειαστούν παρατάσεις που σε κάποια φτάνουν και τα… χρόνια.