Στο απώτερο μέλλον το Δημοτικό Νεοχωρόπουλου

SXOLEIO TSANTA

Την μη ένταξη του δημοτικού σχολείου Νεοχωρόπουλου για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ επιχείρησε να δικαιολογήσει, με καθυστέρηση δύο μηνών, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Ο Δήμος είχε υποβάλλει τον σχετικό φάκελλο σε πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου. Η πρόσκληση αφορούσε όλους τους Δήμους και είχε συνολικό προϋπολογισμό 5,2 εκατομμύρια. Το έργο που επιχείρησε να εντάξει ο Δήμος είχε προυπολογισμό επτάμισι εκατομμυρίων.

Αυτός ήταν και ο λόγος της απόρριψης, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο έγγραφο της Διαχειριστικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος ανέφερε βέβαια ότι διαχιειριστικά δεν υπήρχε η δυνατότητα ένταξης και χρηματοδότησης του σχολείου, παρότι ο δήμος πρότεινε εν μέρει χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συμπλήρωσε ωστόσο ότι και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης είχε ιεραρχήσει ως προτεραιότητες το Νηπιαγωγείο στους Στρατιωτικούς Φούρνους και το Ειδικό Σχολείο στην Άρτα.

Κατέληξε δε, σημειώνοντας ότι από τα χρήματα που θα προκύψουν από τις εκπτώσεις, μετά την δημοπράτηση των δύο έργων, θα γίνει εφικτή η ένταξη του σχολείου στο Νεοχωρόπουλο και ως εκ τούτου οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ