Στο απόλυτο οι Χριστουγεννιάτικες πληρότητες

Σχεδόν αγγίζουν το 100% οι πληρότητες σε ξενοδοχεία και ξενώνες για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ο Νομός Ιωαννίνων, τόσο η πόλη όσο και τα ορεινά, πανέμορφα χωριά, αποτελούν πλέον αγαπημένο προορισμό για τις ημέρες των εορτών. Η εικόνα που έχει από τις κρατήσεις, η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού είναι εξαιρετικά θετική καθώς φαίνεται πως πέρα από τα Χριστούγεννα σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η τουριστική κίνηση για όλο το διάστημα των εορτών και μέχρι τα Θεοφάνεια.

Η πλειοψηφία των επισκεπτών είναι Έλληνες. Η πρόσβαση στα Γιάννινα άλλωστε έχει γίνει εύκολη κι ασφαλής με τους δύο μεγάλους άξονες, της Ιόνιας και της Εγνατίας Οδού, ενώ σημαντικά συμβάλλει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος το αεροδρόμιο και οι πτήσεις των δύο εταιριών από την Αθήνα.

Όπως σημειώνουν επαγγελματίες του κλάδου οι κρατήσεις είχαν ξεκινήσει από νωρίς το φθινόπωρο με αποτέλεσμα πριν τα μέσα Δεκέμβρη να έχουν… χτυπήσει στο απόλυτο.

Κοινή εκτίμηση είναι ότι τις ημέρες των εορτών στο Νομό δεν θα πέφτει ούτε καρφίτσα!

Σημειώνεται ότι τόσο η πόλη των Ιωαννίνων όσο και τα ορεινά, όπως το Μέτσοβο, το Ζαγόρι, η Κόνιτσα και τα Τζουμέρκα, κατατάσσονται τα τελευταία χρόνια στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις ημέρες των εορτών.

Και μέχρι τις παραμονές των Χριστουγέννων όμως οι πληρότητες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα λόγω των σχολικών εκδρομών.

Είναι ένας τομέας όπου παρουσίαζε έλλειμμα τα τελευταία χρόνια όμως τα Γιάννινα έχουν μπει για τα καλά στις επιλογές των μαθητών, τόσο από την Αθήνα όσο και από την Βόρεια Ελλάδα.

Το διάστημα των εορτών αναμένεται να είναι ένα από τα καλύτερα για τον τουριστικό κλάδο γεγονός ωστόσο που δημιουργεί και αυξημένες απαιτήσεις για όλους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ