Στο 90% η πληρότητα των Μονάδων Λοιμωδών

askisi_etoimotitas1

Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων από την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή και τις ανάγκες νοσηλείας.

Ορισμένα στοιχεία για την κατάσταση στο Νοσοκομείο παρέθεσε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στην ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως τόνισε μία από τις βασικές αιτίες που οδήγησαν το Νομό Ιωαννίνων στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου είναι η μεγάλη πίεση που δέχεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το μοναδικό στην Ήπειρο για ασθενείς Covid-19.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε οι τρεις Μονάδες Λοιμωδών διαθέτουν συνολικά 52 κλίνες εκ των οποίων έχει καλυφθεί το 90%.

Το γεγονός αυτό χτύπησε καμπανάκι κινδύνου καθώς υπάρχει ο κίνδυνος με την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται να μην είναι δυνατή η περίθαλψη περιστατικών.

Όπως είπε ο Δήμαρχος η πρότασή του που έχει κατατεθεί είναι να τεθεί σε λειτουργία το Πολυδύναμο του Χατζηκώστα για ασυμπτωματικούς ή ολιγοσυμπτωματικούς ασθενείς έτσι ώστε να αποκτηθεί εμπειρία και να υπάρξει αποσυμφόρηση στις ΜΕΛ του Πανεπιστημιακού.

Καλύτερη είναι η κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπου η πληρότητα φτάνει περίπου στο 50%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ