Στις κάλπες για την εκλογή 13 δημάρχων στην Ήπειρο..

Ομαλά και χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία σε 13 δήμους της Ηπείρου οι οποίοι οδηγήθηκαν στον δεύτερο γύρο. Ο συνωστισμός και οι καθυστερήσεις της προηγούμενης Κυριακής δεν υπάρχουν αφού η διαδικασία είναι σύντομη κι εύκολη. Οι πολίτες έχουν να επιλέξουν μόνο μεταξύ δύο ψηφοδελτίων κι έτσι προσέρχονται και αποχωρούν μέσα σε λίγη ώρα. Κρίσιμος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει και την έκβαση του αποτελέσματος είναι η συμμετοχή. Σε μία εκλογική μάχη που αφορά κυρίως το μέλλον των τοπικών κοινωνιών οφείλουν οι ίδιες να είναι παρούσες και με την ψήφο τους να ορίσουν την επόμενη τετραετία.

Στο Νομό Ιωαννίνων η πιο ενδιαφέρουσα και κρίσιμη μάχη είναι αυτή στον Δήμο Ιωαννιτών. Ο Θωμάς Μπέγκας η παράταξη του οποίου συμπληρώνει εννιά χρόνια στη διοίκηση του δήμου  έχει απέναντί του τον Μωυσή Ελισάφ επικεφαλής μιας νέας παράταξης που πορεύτηκε χωρίς καμία κομματική στήριξη.

Στο Δήμο Δωδώνης αντίπαλοι είναι  ο νυν και ο πρώην δήμαρχος. Χρήστος Ντακαλέτσης και Κώστας Κατσανάκης θα αναμετρηθούν εκ νέου καθώς ο πρώτος συγκέντρωσε την Κυριακή το ποσοστό του 49,6% και ο δεύτερος το 45,1%. Τρίτος ήταν ο Τάσος Τόκας με το ψηφοδέλτιο της Λαικής Συσπείρωσης, ο οποίος πήρε το 5,2%.

Στο Ζαγόρι αντίπαλοι της δεύτερης Κυριακής  είναι ο Γιώργος Σουκουβέλος ο οποίος πήρε το 38,6% και ο νυν δήμαρχος Βασίλης Σπύρου με 31,5. Ο Λεωνίδας Τσουμάνης που ήταν ο τρίτος πήρε το 29,8% ποσοστό που τον καθιστά πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Στο Δήμο Ζίτσας ο σημερινός δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος πήρε το 48,9% και βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Βασίλη Γαρδίκο ο οποίος συγκέντρωσε το 39,4%.

Στην Κόνιτσα ο σημερινός δήμαρχος Ανδρέας Παπασπύρου που πήρε το 37%  έχει αντίπαλο τον Νίκο Εξάρχου με ποσοστό 33,2.

Στο Δήμο Μετσόβου ο νυν δήμαρχος Κώστας Τζαφέας με 35,2%  αντιμετωπίζει τον Σπύρο Βασιλείου ο οποίος πήρε το 23,3%. Το υπόλοιπο ποσοστό μοιράστηκαν ο Θεόφιλος Σούλτης και ο Απόστολος Μπιτούνης.

Στο Δήμο Άρτας ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης με ποσοστό 36,7% συναντά σήμερα την Τζένη Ταπραντζή- Κοίλια η οποία πήρε το 19,8%. Καθοριστικός για την έκβαση της μάχης είναι ο ρόλος των υπολοίπων τεσσάρων παρατάξεων, ειδικότερα όμως του Γιάννη Παπαλέξη που πήρε το 17,5% και του Γιώργου Μπαλάγκα προερχόμενου από την κεντροδεξιά που πήρε το 15,2%.

Στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων ο σημερινός δήμαρχος Μαρίνος Γαρνέλης και ο Χρήστος Χασιάκος είναι αντίπαλοι με τον πρώτο να έχει συγκεντρώσει το 35,9 και τον δεύτερο το 32,8%.

Στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, στο δεύτερο γύρο βρίσκεται η Ροζίνα Βαβέτση που πήρε το 44,3 και ο Κώστας Παπασιώζος που συγκέντρωσε το 31,3%.

Κρίσιμη και αμφίρροπη αναμένεται να είναι η αναμέτρηση της Κυριακής στο Δήμο Ζηρού. Αντίπαλοι και πάλι ο νυν και ο πρώην δήμαρχος. Ο Νίκος Καλαντζής πήρε το 48,9% των ψήφων και ο Δημήτρης Γιολδάσης πήρε το 46,5.

Στο Δήμο Πάργας, ο σημερινός δήμαρχος Αντώνης Νάστας κατέγραψε εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό κι έμεινε στο 28,4%. Αυτό που εξασφάλισε την είσοδο στο δεύτερο γύρο όπου συναντά τον Νίκο Ζαχαριά ο οποίος πήρε το 41,2%.

Άκρως αμφίρροπη η αναμέτρηση στο Δήμο Πρέβεζας. Ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Μπαίλης πήρε το 21,7% και έμεινε στη δεύτερη θέση ενώ την πρωτιά κατέκτησε ο Νίκος Γεωργάκος με 22,9%.

Τέλος στο Νομό Θεσπρωτίας εκλογές γίνονται μόνο ο Δήμος Σουλίου. Νίκος Κάτσιος και Γιάννης Καραγιάννης θα αναμετρηθούν την Κυριακή καθώς ο πρώτος πήρε το 29,8% και ο δεύτερος το 25,9%. Κομβικός ο ρόλος που θα διαδραματίσει ο τρίτος Νίκος Αθανασίου που πήρε το 22% αλλά και ο τέταρτος Νίκος Γώγος που συγκέντρωσε το 16%.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ