Στις καλένδες το Εμπορευματικό Κέντρο

Στις καλένδες φαίνεται ότι οδηγείται ένα μεγάλο έργο για την Θεσπρωτία και την Ήπειρο. Πρόκειται για το Εμπορευματικό Κέντρο το οποίο χάνει την ευκαιρία χρηματοδότησης μετά την απένταξη του έργου AdriUp.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επίσημα γνωστοί οι λόγοι που οδήγησαν στην απένταξη ούτε πιθανό εναλλακτικό σχέδιο για την δρομολόγησή του από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η πρώτη επίσημη αντίδραση καταγράφεται από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

Και είναι λογικό καθώς το Επιμελητήριο στήριζε το έργο πιστεύοντας ότι θα συμβάλει ώστε η περιοχή να εξελιχθεί σε διαμετακομιστικό κέντρο.

 «Ο φορέας μας το οραματίσθηκε ως έργο πνοής για την περιοχή μας, καθώς με την ίδρυση και λειτουργία του, και την φιλοξενία στους χώρους του πληθώρας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, θα έλυνε το πρόβλημα της ανεργίας, θα επέτρεπε την επιστροφή των ξενιτεμένων μας, και θα οδηγούσε την Θεσπρωτία στο μέλλον και στην ανάπτυξη καθιερώνοντάς την ως σημείο αναφοράς στα διεθνή διαμετακομιστικά δρώμενα. Ένα όραμα που γεννήθηκε το μακρινό 1998, σε μία πραγματικότητα που το λιμάνι ακόμη κατασκευάζονταν, με ανύπαρκτους διαμετακομιστικούς οδικούς άξονες και ουσιαστική γεωγραφική απομόνωση του νομού μας, ΑΛΛΑ με στόχους διαχρονικούς και πάντα επίκαιρους» όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση. 

Το έργο δεν πρέπει να σταματήσει, τονίζει το Επιμελητήριο. «Είναι το αναγκαίο έργο υποδομής, που σε συνδυασμό και συμπληρωματικά με την Εγνατία Οδό και το νέο Λιμάνι Ηγουμενίτσας θα μεταφέρει την Θεσπρωτία στην νέα εποχή και θα προσφέρει στην περιοχή μας ένα ακόμη δυναμικό πυλώνα ανάπτυξης, των Μεταφορών».

Καλεί δε το Επιμελητήριο κάθε εμπλεκόμενο φορέα και φορέα άσκησης δημόσιας εξουσίας, να θέσει ως άμεσο και αδιαπραγμάτευτο στόχο του την επανένταξη του έργου σε τροχιά υλοποίησης, μέσω οποιουδήποτε χρηματοδοτικού εργαλείου θα διασφαλίσει την ομαλή υλοποίησή του και ταυτόχρονα τα συμφέροντα του Θεσπρωτικού αλλά και ευρύτερα Ηπειρωτικού λαού. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ