Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Αλβανός που καταζητείται.. Αναμένεται αίτημα έκδοσης από την Αλβανία

astinomia dikastiko (1)

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθεί ο καταζητούμενος Laert Haxhiu ο οποίος συνελήφθη στα Ιωάννινα καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα. Ο 31χρονος όπως και ο 35χρονος οδηγός που τον είχε παραλάβει από αφύλακτο σημείο της μεθορίου οδηγήθηκαν στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές.

Ο οδηγός του οχήματος που κατηγορούνταν για διευκόλυνση εισόδου παράτυπου μετανάστη στην Ελλάδα, απείθεια, πλαστογραφία και ψευδή κατάθεση, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Για τα ίδια αδικήματα κρίθηκε μη προσωρινά κρατούμενος και ο 31χρονος ο οποίος ωστόσο οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού ωσότου υποβληθεί επίσημο αίτημα για την έκδοσή του από τις Αλβανικές αρχές.

Στην Αλβανία καταζητείται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που έχει διαπράξει δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών.

Ο ίδιος όπως ανέφεραν οι σύνηγοροί του, δεν αποδέχεται τις κατηγορίες για τη δολοφονική επίθεση στη Λούσνια το 2017 με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες, δεν επιθυμεί την έκδοση του στις αλβανικές αρχές και ζητά να παραμείνει στην Ελλάδα.

Η υπόθεση θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών αρμόδιο να αποφασίσει για την έκδοσή του και εν συνεχεία από τον Άρειο Πάγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ