Στις εκδηλώσεις της Πρέβεζας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

paulopoulos parelasi

paulopoulos parelasi

Στις εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πρέβεζας θα παραστεί σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στην Πρέβεζα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος και θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα φτάσει στο Άκτιο λίγο πριν τις 10 αύριο το πρωί και αμέσως η πομπή, θα αναχωρήσει για τον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, όπου θα γίνει η προβλεπόμενη απόδοση τιμών από τις τοπικές αρχές.

Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας θα ακολουθήσει η προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στους δρόμους της πόλης. Στην συνέχεια ο κ Παυλόπουλος θα μεταβεί στον Άγιο Κωνσταντίνο, προκείμενου να προσκυνήσει στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτη Πρεβέζης Κυρού Μελετίου με τον οποίο τον συνέδεε μια βαθιά φιλία .

Λίγο αργότερα (περίπου στις 11π.μ) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Δημαρχείο Πρέβεζας, όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη, ενώ σε ειδική τελετή που θα ακολουθήσει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα αναγορευτεί επίτιμος δημότης Πρέβεζας.

Η τελετή περιλαμβάνει προσφώνηση του Δημάρχου, ανάγνωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία θα αναγνώσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Φραγκούλης, ενώ στον πρόεδρο θα επιδοθεί η απόφαση σε περγαμηνή καθώς και τιμητική πλακέτα. Αμέσως μετά ο κ. Παυλόπουλος θα αναχωρήσει για το Μουσείο της Νικόπολης όπου θα ξεναγηθεί από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Ανθή Αγγέλη.
{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ