Στις δικαστικές αίθουσες το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία»

sxedia

Στις δικαστικές αίθουσες καταλήγει η σφοδρή σύγκρουση που έχει ξεσπάσει εδώ και μήνες μεταξύ του Προέδρου και του επιστημονικού υπεύθυνου της «Σχεδίας». Το κέντρο πρόληψης και τα τεκταινόμενα σε αυτό ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν προ ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετά από ερωτήματα που τέθηκαν ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα σημειώνοντας ότι το ζήτημα βρίσκεται πλέον στη Δικαιοσύνη.

Όταν ανέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή βρέθηκε αντιμέτωπη με μία οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της Σχεδίας και του Επιστημονικού υπευθύνου της δομής. Η σύσταση που έγινε από την Δημοτική Αρχή ήταν να μην γίνουν ριζικές αλλαγές που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τη Σχεδία καθώς οι καταγγελίες και από τις δύο πλευρές ήταν πολύ σοβαρές.

Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχεδίας ο Πρόεδρος Στέφανος Τζιμογιάννης έθεσε θέμα απομάκρυνσης του επιστημονικού διευθυντή. Η πρόταση δεν εγκρίθηκε και ο ίδιος την παρέπεμψε στη Γενική Συνέλευση.

Η Γενική Συνέλευση με παρουσία εκπροσώπων όλων των φορέων που μετέχουν έκρινε ότι είναι αναρμόδια για να προχωρήσει σε απόρριψη απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου. Μετά από την εξέλιξη αυτή ο Πρόεδρος της Σχεδίας υπέβαλλε την παραίτησή του.

Ο Δήμος επικοινώνησε με τον αναπληρωτή του καθηγητή Πέτρο Σκαπινάκη να αναλάβει καθήκοντα μέχρι την λήξη της παρούσας θητείας, τον ερχόμενο Μάιο.

Ο κ. Σκαπινάκης αποδέχθηκε αλλά στη συνέχεια ο κ. Τζιμογιάννης ανακάλεσε την παραίτησή του.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ