Στις “αλυσίδες” και το αναψυκτήριο του Ιτς Καλέ

its kale 1

Τέλος εποχής για το αναψυκτήριο στο Κάστρο –Ιτς Καλέ- τουλάχιστον όπως το γνωρίζαμε επί σειρά ετών. Η τύχη του είχε προδιαγραφεί από τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με δεκάδες άλλων ανά την χώρα, όταν το Υπουργείο Πολιτισμού μέσω του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων έστηνε έναν διαγωνισμό «πακέτο» για να οδηγήσει αναψυκτήρια και κυλικεία σε μεγάλες αλυσίδες.

Ο διαγωνισμός εκείνος είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων και καταγγελιών, αφού θεωρήθηκε φωτογραφικός. Μάλιστα απέκλειε στους μέχρι τότε μισθωτές να λάβουν μέρος, με όρους και διατάξεις που έθετε.

Οι διαμαρτυρίες που υπήρξαν δεν έφεραν αποτέλεσμα και τα αναψυκτήρια αλλάζουν χέρια χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστός ο τρόπος που θα λειτουργήσουν στο εξής.

Ο μέχρι τώρα εκμισθωτής του κυλικείου στο Ιτς Καλέ, με μία ανάρτησή του ευχαριστεί όλους όσους τον στήριξαν επί σειρά ετών και καυτηριάζει την επιλογή του Υπουργείου να μην τους δώσει το δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό.

«Ήρθε δυστυχώς η ώρα, μετά από 17,5 ολόκληρα χρόνια, να αποχαιρετιστούμε και να κλείσει η πόρτα του Ιτς Καλέ που αποτελούσε αγαπημένο στέκι για πολλούς από εσάς.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο κλείνει λόγω ανωτέρας βίας. Μία κυβερνητική απόφαση, χωρίς καμία απολύτως βάση και λογική, ήρθε να βάλει τέλος στο μαγαζί που σας συντρόφευσε με σεβασμό και μεράκι όλα αυτά τα χρόνια.

Ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε τον Φεβρουάριο για 59 αναψυκτήρια και εστιατόρια σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας κάθε άλλο παρά διαφανής ήταν, αφού οι περισσότεροι εν ενεργεία ενοικιαστές των χώρων δεν είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής λόγω των επαίσχυντων όρων.

Δεν μας δόθηκε καμία απολύτως ευκαιρία συμμετοχής, ώστε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρήσουμε το μαγαζί που με τόση αγάπη δημιουργήσαμε και να συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε αυτά τα 17,5 χρόνια. Τα χαμόγελά σας ήταν η καλύτερή μας ανταμοιβή και η κατ’ εξακολούθηση επίσκεψή σας η καλύτερη αναγνώριση της δουλειάς μας.

Δε θα πούμε αντίο… θα πούμε εις το επανιδείν γιατί οι δρόμοι μεταξύ φίλων δεν χωρίζουν ποτέ για πάντα».