Στις άγονες και προβληματικές περιοχές η ΔΕ Πραμάντων

pramanta

Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας: «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Ένωση τεχνολόγων ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας Ελλάδας», ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις», το οποίο συζητείται στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εισάγονται ορισμένες σημαντικές διατάξεις, που αφορούν ειδικότερα και τον Νομό Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, προβλέπονται:

Α) Η ενίσχυση και αναβάθμιση της θεσμικής εκπροσώπησης των τεχνολόγων ακτινολογίας -ακτινοθεραπείας και η βελτίωση των όρων άσκησης του επαγγέλματός τους, με στόχο την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών προς όφελος των χρηστών υπηρεσιών υγείας και την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος υγείας.

Β) Παρατείνονται μέχρι 31/12/2022 ορισμένες ρυθμίσεις που είχαν εισαχθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας, σε θέματα όπως οι παρατάσεις συμβάσεων του ιατρικού και λοιπού προσωπικού, το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, το προσωπικό του ΕΟΔΥ, κ.ά.

Γ) Εντάσσονται στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α’ Κατηγορίας η Δημοτική Ενότητα Πραμάντων του Δήμου Βορ. Τζουμέρκων, και ορισμένες άλλες (όπως οι Καρυές Αγίου Όρους), προκειμένου να ισχύσουν για τους ιατρούς που υπηρετούν στις εν λόγω δομές υγείας τα προβλεπόμενα κίνητρα και να ενισχυθεί η παρεχόμενη ιατρική κάλυψη στους κατοίκους τους.

Σε δήλωσή του ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε: «Είναι σημαντική η ρύθμιση με την οποία η Δ.Ε. Πραμάντων εντάσσεται στην Α’ Κατηγορία άγονων και προβληματικών περιοχών, κάτι που μέχρι τώρα ίσχυε για τις Δ.Ε. Δελβινακίου, Δερβιζιάνων, Κόνιτσας και Μετσόβου. Με τη ρύθμιση δίνονται εφεξής επιπλέον οικονομικά κίνητρα σε όσους ιατρούς υπηρετούν ή επιθυμούν να υπηρετήσουν στο Κέντρο Υγείας Πραμάντων, με αποτέλεσμα την ενίσχυσή του και την αρτιότερη παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας στους κατοίκους του Δήμου Β. Τζουμέρκων. Ευχαριστώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τη συνεργασία μας, ώστε να προωθηθεί η ρύθμιση, η οποία θα αναβαθμίσει ποιοτικά την ευρύτερη περιοχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ