Στις 28 Μαΐου οι εκδηλώσεις στο Ιστορικό Σούλι

ekdilosies-souli1

Τριήμερες εκδηλώσεις οργανώνουν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Σουλίου για να τιμήσουν το Ολοκαύτωμα και την αυτοθυσία του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών καθώς και τους αγώνες τους για την ελευθερία.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 26 Μαίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 28 του μήνα στον ιστορικό χώρο του Σουλίου.

Την Παρασκευή θα λειτουργήσει η Οικία Τζαβέλλα για το κοινό με έκθεση οικογενειακών κειμηλίων και έργων τέχνης. Η οικία θα είναι ανοιχτή και το Σάββατο από τις δέκα το πρωί ως τις οκτώ το βράδυ.

Το Σάββατο επίσης, στις οκτώ το βράδυ θα γίνει συνάντηση των χορευτικών συγκροτημάτων και περιδιάβαση στην πόλη της Παραμυθιάς ενώ θα ακολουθήσουν δημοτικοί χοροί στο Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη.

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις δέκα και τέταρτο με δοξολογία στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Δονάτου στο ιστορικό Σούλι και στη συνέχεια θα γίνει μετάβαση στο Αμφιθέατρο όπου θα γίνουν χαιρετισμοί. Θα ακολουθήσει η αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου.

Στις 11:35 στο Βουλευτήριο θα γίνει η υποδοχή των επισήμων και στη συνέχεια θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακούς χορούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ