Στις 16 Ιουλίου οι συνεντεύξεις για τον Υπεάρχη και τους υποδιοικητές

EKTH YPE

Την Τρίτη 16 Ιουλίου αναμένεται να γίνουν οι συνεντεύξεις των υποψήφιων θα τη θέση του διοικητή στην 6η ΥΠΕ που καλύπτει και την Ήπειρο.

Έχει προηγηθεί η επιλογή των επτά που διεκδικούν τη συγκεκριμένη θέση μετά τα τεστ στα οποία εξετάστηκαν όπως επίσης και των υποψηφίων για τις θέσεις του υποδιοικητή.

Τα μέλη της Επιτροπής που θα αξιολογήσουν μέσω της προφορικής συνέντευξης τους υποψήφιους είναι η Γενική Γραμματέας Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης, κυρία Εύη Δραμαλιώτη, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Δημήτρης Κιρμικίρογλου, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κυρία Λίλιαν Βιλδιρίδη, καθώς και εκπρόσωποι του ΑΣΕΠ και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Συνολικά βάσει των προκηρυσσόμενων θέσεων θα κληθούν για συνέντευξη 7 υποψήφιοι διοικητές και 14 υποδιοικητές ανά ΥΠΕ, δηλαδή 21 άτομα ανά Περιφέρεια. Πρώτα θα ολοκληρωθεί η συνέντευξη των υποψήφιων διοικητών και στη συνέχεια, την άλλη Τετάρτη θα ξεκινήσουν οι συνεντεύξεις των υποψηφίων υποδιοικητών.

Ωστόσο, επειδή οι υποψήφιοι είχαν δικαίωμα επιλογής δύο θέσεων, σε αρκετές περιπτώσεις οι επιτυχόντες που συγκέντρωσαν υψηλή βαθμολογία εντοπίζονται σε δύο 7άδες ή στις 14άδες των υποδιοικητών. Για παράδειγμα τέσσερις υποψήφιοι βρίσκονται και στις δύο 7άδες των διοικητών της 1ης και της 2ης ΥΠΕ στην Αττική.

Το βαθμολογικό αποτέλεσμα της συνέντευξης θα αθροιστεί στην έως τώρα μοριοδότησή τους και θα καταλήξει το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου σε έναν νέο πίνακα με τους 3 επικρατέστερους ανά προκηρυσσόμενη θέση υποψήφιους διοικητές που θα αποσταλεί στον υπουργό Υγείας.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη της επιλογής του διοικητή ή υποδιοικητή στις ΥΠΕ, όπως προβλέπεται στον νόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ