Στήριξη ζητούν τα κοινωνικά ιατρεία

NOSOKOMEIO_1Την στήριξη της λειτουργίας τους ζητούν με ανακοίνωσή τους έξι Κοινωνικά ιατρεία αλληλεγγύης μεταξύ αυτών και της Πρέβεζας, τονίζοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε, έμπρακτα, με συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες το δικαίωμα στην δωρεάν περίθαλψη όλων των πολιτών και ένα καθολικά δημόσιο δωρεάν ΕΣΥ.

Οι πολίτες που στελεχώνουν τα ιατρεία καταγγέλλουν την εφαρμοζόμενη πολιτική στον χώρο της υγείας που όπως αναφέρουν θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων και συνοδεύεται με μείωση κατά 10 χρόνια του μέσου όρου ζωής και αύξηση της βρεφικής – παιδικής και μητρικής θνησιμότητας.

Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται αναλυτική αναφορά στις επιπτώσεις που έφερε στο χώρο της υγείας η πολιτική των μνημονίων. Οι ίδιοι σημειώνουν ότι στα Κοινωνικά ιατρεία σε όλη την Ελλάδα γίνονται καθημερινά μάρτυρες των συνεπειών αυτής της ανάλγητης και απάνθρωπης πολιτικής που έχει στερήσει τον γιατρό και το φάρμακο σε ασθενείς που αδυνατούν να υποβληθούν σε κλινικές εξετάσεις, ασθενείς σοβαρά πάσχοντες που δεν έχουν το δικαίωμα να νοσηλευτούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ