Στήριξη στα μικρά καταστήματα υπόσχεται ο Γεωργιάδης

agora dekemvrios

Η Κυβέρνηση έχει σχέδιο και δεν θα αφήσει κανέναν να πάθει ζημιά. Την δήλωση έκανε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, την ώρα που οι αντιδράσεις της αγοράς για το παρατεταμένο λουκέτο κλιμακώνονται.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αφού πρώτα τόνισε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των εμπόρων καθώς δεν είναι ανοιχτές οι δραστηριότητές τους στις εκπτώσεις, στη συνέχεια εξήγησε ότι η κυβέρνηση θα το διορθώσει, ενώ συμπλήρωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις και συζητούν με την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε νέα μέτρα για τα μικρά καταστήματα μέσα στις επόμενες ημέρες, λέγοντας ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης καθώς έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά. Ζήτησε χρόνο από τους εμπόρους προκειμένου να αναπτυχθεί το κυβερνητικό σχέδιο.

Ο,τι είπαμε πως θα καταβληθεί, έχει πληρωθεί σημείωσε ο υπουργός και τόνισε πως οι ιδιοκτήτες που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο θα λάβουν το επόμενο διάστημα τα χρήματά τους.

Τέλος, τόνισε ότι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία έχουν τεράστιο οικονομικό κόστος, ωστόσο η κυβέρνηση έχει απόλυτο έλεγχο της οικονομίας λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Δεν θα βρεθούμε ούτε με μνημόνια, ούτε με χρεοκοπία. Θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις μας, θα γίνουν τα εμβόλια μας, θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία και θα πάμε παρακάτω”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ