Στήριξη και από τα Γιάννινα… Τι λένε δύο Ουκρανές που ζουν στην περιοχή!

giannina oukrania

Γιαννιώτες αλλά και Ουκρανοί που ζουν στην περιοχή μας συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης για να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης και να διατρανώσουν το καθολικό αίτημα για λήξη των πολεμικών επιχειρήσεων.

Η Ουκρανία βομβαρδίζεται, μετρά θύματα και χιλιάδες πρόσφυγες.

Η καταδίκη της Ρωσίας από την παγκόσμια κοινότητα και τα σκληρά οικονομικά μέτρα σε βάρος της Μόσχας δεν έχουν ανακόψει τις πολεμικές επιχειρήσεις ενώ οι προσπάθειες διαπραγμάτευσης φαίνεται ότι πέφτουν στο κενό.

Η Βικτώρια και η Γιούλα ζουν χρόνια στην περιοχή μας. Από την Οδησσό η Βικτώρια με τους συγγενείς να βρίσκονται εκεί, με φίλους και συγγενείς στην Μαριούπολη η Γιούλα.

«Αυτό που γίνεται είναι αδιανόητο.. Βομβαρδίζουν τις πόλεις, δεν υπάρχει ασφάλεια πουθενά. Ο πόλεμος είναι άδικος και θα πρέπει να σταματήσει. Νομίζω ότι είναι εφιάλτης… Όμως δεν είναι ταινία, είναι πραγματικότητα και καθημερινά πεθαίνει κόσμος» λέει η Βικτώρια μεταφέροντας την αγωνία για τους δικούς της που βρίσκονται εκεί αλλά και τις ευχαριστίες για την συμπαράσταση των Ελλήνων.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι ένας αδελφός μας θα κάνει αυτό το πράγμα.. Φαίνεται όμως ότι δεν φοβάται τίποτα και κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει. Πρέπει να πάει στη Χάγη και να λογοδοτήσει. Κλαίω ασταμάτητα για όσα συμβαίνουν στην χώρα μου αυτές τις μέρες και σκέφτομαι ότι είναι καλύτερα που δεν ζουν οι γονείς μου για να δουν αυτή την κατάσταση» αναφέρει η Γιούλα.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • giannina oukrania2EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • giannina oukrania1

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην Ουκρανία και τον λαό της γίνονται σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ φορείς και αυτοδιοίκηση προχωρούν σε συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ