Στήριξη από τους Ηπειρώτες ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου

papandreou ikgoumenitsa

Σε Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα μίλησε από το πρωί του Σαββάτου που περιοδεύει στην Ήπειρο ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος διεκδικεί την εκλογή του στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στα Γιάννινα με την ομιλία που πραγματοποίησε το απόγευμα.

Και στις τρεις πόλεις της Ηπείρου όπου μίλησε ο πρώην Πρωθυπουργός, έκανε αναφορές στο παρελθόν λέγοντας πως η παράταξη σήκωσε βάρη που δεν της ανήκαν, ενώ προσέθεσε: “Το κάναμε πατριωτικά. Κρατήσαμε τη χώρα όρθια. Ήταν περισσότερες οι θυσίες του ελληνικού λαού από ό,τι χρειάζονταν, γιατί είχαμε απέναντί μας όχι μόνο τις αγορές, αλλά και μια Ευρώπη, που δεν ήταν αλληλέγγυα και που αναγκαστήκαμε να πιέσουμε πάρα πολύ και να παλέψουμε για να βοηθήσουνε, να στηρίξουν να μη χρεοκοπήσουμε”.

Αναφερόμενος στη Φώφη Γεννηματά είπε ότι η παρακαταθήκη της είναι μεγάλη «που μας εμπνέει, μια αξιοσύνη που εκφράζει και τους βαθύτερους πόθους και αξίες του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος».

Η ομιλία του στην Ηγουμενίτσα είχε αρκετές ιστορικές αναφορές από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι και τώρα.

Επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ κράτησε όρθια την Ελλάδα όταν βρισκόταν αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεωκοπίας.

«Πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό που κάναμε» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι αντιπαλεύτηκε με οργανωμένα συμφέροντα στη χώρα.

«Το έργο μας είναι ανολοκλήρωτο. Πρέπει να ολοκληρώσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Στην ομιλία του άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα του ελληνικού λαού.

Κατέληξε ότι η εκλογή του Δεκεμβρίου μπορεί να είναι η αρχή μιας νέας πορείας για να σηκωθεί και πάλι ο πράσινος ήλιος πάνω από την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ