Στην… υπομονή για την Αρχιτεκτονική… Δύο χρόνια χωρίς λύση!

apapazogleios

apapazogleios

Στο… περίμενε εξακολουθεί να αφήνει ο Δήμος Ιωαννιτών το Πανεπιστήμιο της πόλης, καθώς δύο χρόνια τώρα αδυνατεί να βρει λύση στη στέγαση των νηπιαωγείων ώστε στο κτίριο της Παπαζόγλειου να μεταφερθεί η Αρχιτεκτονική Σχολή, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί.

Η παραχώρηση του συγκεκριμένου κτιρίου αποτέλεσε κοινή απόφαση των τοπικών αρχών, λίγο πριν την έναρξη λειτουργίας της Αρχιτεκτονικής Σχολής.

Ένα νεοκλασσικό κτίριο, στην καρδιά της πόλης, θα αποτελούσε το “σπίτι” μιας Σχολής που ήρθε να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για το Πανεπιστήμιο.

Μόνο που αυτό δεν κατέστη εφικτό μέχρι σήμερα καθώς ο Δήμος δεν κατάφερε να βρει λύση για την στέγαση των δύο νηπιαγωγείων που φιλοξενούνται στην Παπαζόγλειο.

Ιδέες και προτάσεις υπήρξαν πολλές.. Τελευταία η λύση που εξετάζονταν ήταν η μεταφορά των νηπίων στο παλιό Χατζηκώστα, σε προκατασκευασμένες εγκαταστάσεις που θα τοποθετούνταν. Μέχρι στιγμής ούτε η λύση αυτή φαίνεται να προχωρά.

Το Πανεπιστήμιο, που βρήκε προσωρινή λύση με την στέγαση της Αρχιτεκτονικής στο Τεχνολογικό Πάρκο, δεν εγκαταλείπει το σχέδιο της μεταφοράς της στην Παπαζόγλειο. Είναι μάλιστα σε στενή συνεργασία με το Κληροδότημα που διαχειρίζεται το ακίνητο.

Ο Πρύτανης Γιώργος Καψάλης σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο αναμένει οριστική λύση καθώς έδειξε μέχρι τώρα μεγάλο σεβασμό στο ζήτημα αλλά και τεράστια υπομονή.

“Είμαστε της υπομονής αλλά η υπομονή έχει και όρια” σημείωσε χαρακτηριστικά ευελπιστώντας να δοθεί λύση άμεσα.

Ο κ. Καψάλης εξήρε το επίπεδο σπουδών στην Αρχιτεκτονική και ευχαρίστησε όλους όσους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Σχολή, η οποία έχει κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα που δείχνει ότι θα έχει και ένα λαμπρό μέλλον.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ